ING schrapt banen

De Duitse ING-dochter BHF-Bank schrapt 274 van de in totaal 2.600 banen. De onderneming wil gedwongen ontslagen zoveel mogelijk vermijden, verklaarde een woordvoerder vrijdag. BHF heeft vooral middelgrote ondernemingen en institutionele en particuliere beleggers als klanten. BHF gaat het onderdeel afstoten dat leningen verstrekt aan het bedrijfsleven.

De reorganisatie is de afgelopen weken uitgesteld, omdat ING de dochter aan Commerzbank wilde verkopen. De gesprekken tussen beide partijen zijn echter op niets uitgelopen. Commerzbank is tot de conclusie gekomen dat een overname te weinig synergie zou opleveren.

Volgens ING hebben andere banken ook interesse getoond voor BHF. ING liet eerder weten door te gaan met het onderzoeken van de mogelijkheden de Duitse bankdochter te verkopen.

ING heeft die Duitse Bank in twee stappen (in 1998 en 1999) ingelijfd voor in totaal 3,4 miljard euro. BHF-bank was in omvang de zesde beursgenoteerde bank van Duitsland toen ING de bank overnam. ING zag het verwerven van de BHF-bank bank als een belangrijke stap om een positie in Duitsland op te bouwen. In Duitsland is ING verder alleen actief met DiBA, een soort ING Direct (internetsparen) met 3,8 miljoen klantenrekeningen. Vorig jaar maakte BHF 105 miljoen euro verlies.