Dance festival alert op hooligans

De organisator van het dance festival Mysteryland, dat vandaag in Haarlemmermeer plaatsvindt, heeft extra veiligheidsmaatregelen genomen om vechtpartijen tijdens het evenement te voorkomen.

ID&T, het bedrijf dat het festival organiseert, reageert daarmee op vechtpartijen die zouden hebben plaatsgevonden tussen supporters van ADO Den Haag en Ajax vorige week op het Dance Valley festival in Spaarnewoude. Tijdens de Dance Parade in Rotterdam afgelopen zaterdag hield de mobiele eenheid 61 relschoppers aan, vermoedelijk Feyenoordsupporters. UDC, de organisator van Dance Valley, ontkent overigens dat er sprake is geweest van rellen.

Op verschillende sites van voetbalsupporters, zoals www.hardcorehooligan.nl, staan anonieme berichten over een mogelijk treffen op Mysteryland. Volgens Jeroen Jansen, directielid van ID&T vinden dit soort ,,aangekondigde confrontaties'' uiteindelijk meestal niet plaats, zo laat hij op de website van het bedrijf weten.

Toch neemt hij het zeker voor het onzekere. ,,Wij treffen in overleg met de politie de nodige extra veiligheidsmaatregelen om te zorgen dat een klein groepje eventuele relschoppers geen kans krijgt. Het zal ons niet gebeuren dat zo'n groepje het gaat verzieken voor de 50.000 bezoekers die komen om te genieten van een mooie dag. No way.''

De politie van Kennemerland benadrukt dat de verantwoordelijkheid voor de veiligheid op het festivalterrein bij de organisatie ligt. Pas als het uit de hand dreigt te lopen zal de politie bijspringen. ,,Maar we zijn op alles voorbereid'', zo laat een politiewoordvoerder van Kennemerland weten.