Tennis Athene: Chili tegen VS in halve finales

De halve finale van het olympisch tennistoernooi wordt een Chileens-Amerikaans onderonsje. De Chileen Nicolas Massu veroorzaakte de grootste verrassing door de Spanjaard Carlos Moya uit te schakelen. De nummer drie van de plaatsingslijst verloor in twee sets: 6-2 en 7-5. Ook de Chileen Fernando Gonzalez won zijn kwartfinale van de Fransman Sebastien Grosjean: 6-2, 2-6 en 6-4. Behalve twee Chilenen hebben ook twee Amerikanen zich geplaatst voor de halve finales. Taylor Dent versloeg de Tsjech Tomas Berdych met 6-4 en 6-1. Ook zijn landgenoot Mardy Fish bereikte de halve eindstrijd door de Rus Joesjni te verslaan met 6-3 en 6-4. In de halve finale ontmoet Massu de ongeplaatste Dent en Gonzalez neemt het op tegen de ongeplaatste Fish.

Bij de vrouwen won de als eerste geplaatste Belgische Justine Henin van de Française Mary Pierce met 6-4 en 6-4. Haar landgenote Amélie Mauresmo versloeg de Russin Svetlana Koetsnetsova. Haar landgenote Anastasia Miskina had twee sets nodig om zich van de Italiaanse Francesca Schiavone te ontdoen. De Australische Alicia Molik won verrassend van de Japanse Ai Sugiyama. In de halve finale speelt Henin tegen Miskina en Molik tegen Mauresmo.