Matthijsse mist medaille zeilen

De succesvolle loopbaan van zeilster Margriet Matthijsse krijgt een roemloos einde. De 27-jarige Rotterdamse liet gisteren met stuurvrouw Lisa Westerhof de laatste kansen op een olympische medaille wegglippen. Met de negentiende en de dertiende plaats beleefde het duo in de 470-klasse de slechtste wedstrijddag op de Spelen. De zeilsters waren te teleurgesteld om commentaar te geven. Matthijsse, die na Athene stopt met wedstrijdzeilen, blijft teren op een Europese titel, twee wereldtitels en twee keer olympisch zilver, overigens alle gewonnen in de individuele Europe-klasse. De Nederlandse mannen Sven en Kalle Coster maken evenmin aanspraak op een medaille in de 470-klasse. De broers staan achtste. In de Yngling-klasse heeft stuurvrouw Annelies Thies met haar bemanning morgen op de laatste wedstrijddag nog een kleine kans op een medaille.