Eigen nieuws

Klimmen

Hier sta ik met mijn vriendin Isa, 6 jaar, bij de hoge klimmuur in Arco, vlakbij het Italiaanse Gardameer. We deden mee aan een speciale klimcursus voor kinderen. Eerst mochten we los klimmen op een lage muur, daarna moesten we, vastgemaakt aan een touw, de hoge muur op. We klommen wel bijna zo hoog als de bergen, en daarna lekker langs het touw naar beneden roetsjen.

Eigen nieuws van Poppy van Gijzen (5 jaar) uit Rotterdam

Zomervakantie

Zomervakantie is niet alleen

uitslapen en zwemmen in het Veerse Meer,

maar ook mijn 5 zonnebloemen water geven,

een slak helpen oversteken,

pruimen uit de boom plukken en opeten,

een grote doos lego uitzoeken in de winkel

en een heleboel boeken van de bieb lezen!

Eigen vakantienieuws van Marijn Nijsse (8 jaar) uit Oud-Sabbinge

Vliegende herten

Op vakantie in Italië hebben mijn broer Lucas en ik twee vliegende herten gevonden. Dat zijn hele grote kevers met een soort gewei op hun kop. Ze zaten in het afvalputje van het zwembad en waren dood. We hebben ze meegenomen naar huis en in de diepvries gestopt. Toen heb ik Naturalis gebeld om te vragen hoe ik ze mooi kan houden. Maar de mevrouw van het museum mocht dat niet vertellen want het zijn beschermde dieren. Ook al waren ze dood, we hadden ze niet mogen meenemen. Dat wisten wij niet. We kunnen ze naar Naturalis brengen maar ik ga ze eerst op school laten zien.

Eigen insektennieuws van Kiki Boreel (8 jaar) uit Heemstede

Een vlot van melkpakken

Vorig jaar kwamen wij op het idee een vlot te bouwen van sap- en melkpakken. Woensdag was het zover. We hadden genoeg pakken verzameld om een vlot te bouwen: 300 stuks. Lekker doorgedronken dus. Al deze pakken bewaarden we in de garage van Ward.

Op woensdag gingen we naar de vakantie-woonboot van Wout. Daar wilden we het vlot maken en te water laten. Het was nog een heel karwei.

Het vlot bestond uit drie onderdelen: de romp, waar we op zaten, en aan beide kanten een drijver. Zo bleef het in balans.

's Avonds was het vlot klaar en lieten we het te water. We roeiden met z'n vieren naar een meertje verderop, zo'n 200 meter van de woonboot. Daar gingen we duiken vanaf het vlot en er omheen zwemmen. Na een tijdje roeiden we terug naar de woonboot. Maar onderweg braken er wat onderdelen af. We kwamen steeds lager te liggen, maar de woonboot haalden we nog wel. Eenmaal daar aangekomen braken we het vlot weer af.

Het is een erg leuke dag geworden.

Eigen waternieuws en foto van Idse (10), Siard (12), Ward (12) en Wout (13) uit Leiden.

Nummerbord

We zijn in Tsjechië, Duitsland en Polen geweest. In Duitsland zagen we dit nummerbord. Dat vond ik grappig.

Eigen vakantie- en nummerbordennieuws van Pablo Hoes (8 jaar) uit Amsterdam