De Bruijn behaalt zilver, nog één kans op goud

Zwemster Inge de Bruijn heeft na haar zilveren medaille van gisteren (100 meter vrije slag) nog één kans op goud. Dat kan ze behalen op de 50 meter vrije slag, waarvan de halve finale vanavond wordt gezwommen. Vanochtend plaatste ze zich, net als Marleen Veldhuis, voor de halve finale.

De Bruijn verloor gisteren van de Australische wereldrecordhoudster Jodie Henry die na 53,84 seconden aantikte. De Bruijn zwom in 54,16 en derde werd de Amerikaanse Natalie Coughlin in 54,40. Met de zilveren medaille kwam De Bruijn gisteren op zeven medailles, evenveel als zwemmer Pieter van den Hoogenband.

Goud of zilver is niet meer haalbaar voor judoka Dennis van der Geest die vanochtend uitgeschakeld werd in de kwartfinale door de Italiaan Paolo Bianchessi. Een straf van de scheidsrechter na een slijtageslag van bijna negen minuten kostte hem de zege. Van der Geest gaat wel naar de herkansing en houdt kans op brons.

Mia Audina slaagde er gisteren niet in met badminton goud te winnen. In de finale verloor ze van de Chinese Zhang Ning. Voor Audina resteerde zilver, de enige medaille die ooit door een Nederlandse sporter bij badminton is behaald.

Kanovaarder Sam Oud werd vanochtend achtste op de olympische slalom. De 25-jarige Nederlander begon als nummer drie van het klassement aan de finale, maar belandde door zes strafseconden niet op het podium.

Spelen: pagina 15 en 16

www.nrc.nl: dossier Olympische Spelen