Vrijspraak voor Nederlander in Cambodja

Een Cambodjaanse rechtbank heeft vandaag de 48-jarige Nederlander René A. vrijgesproken van kindermisbruik. De openbare aanklager heeft beroep aangetekend. De man werd in mei gearresteerd. Hij zou ontucht hebben gepleegd met zeven minderjarige jongens. De rechter achtte dat echter niet onomstotelijk bewezen en sprak hem vrij. A. moet het hoger beroep wel in de gevangenis afwachten. De actiegroep `Action pour les Enfants', die de zaak onder de aandacht bracht, beschuldigt de rechtbank van corruptie. Het bewijs voor misbruik lag volgens de organisatie voor het oprapen. Zo betrapte de politie A. met twee naakte jongens in zijn hotelkamer. Ook hebben zes jongens getuigd dat hij hen seksueel heeft misbruikt. Volgens de rechter zijn zij echter onder druk gezet.