Vinicius Cantuaria

In Brazilië maakte Vinicius Cantuaria tien jaar lang hitgerichte rockmuziek, en was Prince zijn grote held.

Pas nadat hij naar New York was verhuisd, begon hij zich merkbaar te interesseren voor de muziek uit zijn vaderland, met name de bossa nova van `papa' Carlos Jobim. Op Horse and Fish staan twee composities van de laatste, waaronder het fraai bewerkte Ligia. De opener Procisso is van Gilberto Gil, de rest van het repertoire is van singer-songwriter Cantuaria zelf. Als geheel is deze cd misschien iets conventioneler dan het meesterwerkje Tucum uit 1999, maar Cantuaria's gitaarspel is bij vlagen hoogst intrigerend. Andere smaakmakers zijn trompettist Michael Leonart en de voortreffelijke slagwerker Paulo Braga.

Wie weet dat er bij een zonnige zomer ook mieren en wespen horen, alsmede addertjes onder het gras, is de ideale luisteraar van deze cd.

Vinicius Cantuaria: Horse and Fish (HNCD1469). Distr. Munich.

    • Frans van Leeuwen