Tennisnederlagen Andy Roddick en Venus Williams

Het olympisch tennistoernooi is bij de mannen de twee topfavorieten kwijt. Nadat dinsdag nummer één van de wereld Roger Federer werd uitgeschakeld, verloor Andy Roddick gisteren op de hardcourtbanen van Athene.

De Amerikaanse nummer twee van de wereld legde het af tegen Fernando González. Roddick verloor in twee sets van `de hand van steen' uit Chili: 6-4 en 6-4. González neemt het in de kwartfinales op tegen de als achtste geplaatste Sebastien Grosjean uit Frankrijk.

Roddick was duidelijk nog niet helemaal hersteld van zijn partij eerder deze week tegen de Duitser Tommy Haas waarin hij een aantal matchpoints tegen had gehad. Maar het sierde de 21-jarige tennisser dat hij zijn vermoeidheid niet als excuus wilde gebruiken.

Roddick was teleurgesteld dat zijn olympische missie op niets was uitgelopen. ,,Ik ben totaal uitgewoond'', zei Roddick. ,,Dit verlies is zwaar, maar ik ben blij dat ik onderdeel heb mogen uitmaken van de Spelen. Het is misschien niet het belangrijkste evenement in mijn sport, maar wel voor de sport in het algemeen.''

Roddick blijft nog een paar dagen in Athene om zijn land- en kamergenoot Mardy Fish aan te moedigen. Roddick verdedigt komende maand zijn titel bij de US Open. Na de uitschakeling van Federer en Roddick is de Spanjaard Carlos Moyá de favoriet voor een gouden olympische medaille in het mannen enkelspel. Naast het Spanje van Moyá zijn nog vijf landen vertegenwoordigd in de kwartfinales van het olympische tennistoernooi.

In het vrouwentoernooi werd favoriet en titelverdedigster Venus Williams uitgeschakeld in twee sets door Mary Pierce: 6-4 en 6-4. Pierce stuit nu op nummer één van de wereld Justine Henin. Met het vertrek van Williams heeft de Verenigde Staten geen speelsters meer in het enkelspel. Lisa Raymond en Chanda Rubin verloren gisteren ook hun partij. Venus Williams werd maandag ook al met haar landgenote Chanda Rubin uitgeschakeld in het dubbelspel.