Roemenië wint van Finland in WK-poule Oranje

Roemenië is de kwalificatie voor het wereldkampioenschap voetbal 2006 in Duitsland begonnen met een 2-1 zege op Finland.

De Roemenen wonnen het eerste duel in groep 1, waarin ook Nederland uitkomt, door doelpunten van Mutu en Petre. Het duel werd ontsierd door twee rode kaarten. Barcauan van Roemenië en Vayrynen van Finland werden beiden van het veld gestuurd. Het andere kwalificatieduel in groep 1, tussen Macedonië en Armenië, eindigde in een 3-0 overwinning voor het thuisland.

Nederland begint de WK-kwalificatie op 8 september met een thuisduel tegen Tsjechië, dat gisteren in een oefenduel thuis met 0-0 gelijkspeelde tegen Europees kampioen Griekenland. Italië leed in een vriendschappelijke wedstrijd een smadelijke 2-0 nederlaag op IJsland.