Muziek

Zomerconcerten

In de serie Robeco Zomerconcerten in het Amsterdamse Concertgebouw dirigeert Jaap van Zweden 20 aug 20u15 het Rotterdams Philharmonisch Orkest in het Vioolconcert van Mendelssohn met Janine Jansen en de Eerste symfonie van Mahler. Pieter Wispelwey speelt 22 aug vanaf 18u de zes cellosuites van Bach. Lawrence Renes dirigeert 23 aug 20u15 zijn Bremer Philharmoniker in het Celloconcert van Schumann met Quirine Viersen. Het Nederlands Blazers Ensemble en Iva Bittová geven 24 aug 20u15 een concert.

20, 22, 23 en 24 aug Concertgebouw Amsterdam res 020-6718345.

Francesco Conti

De Nederlandse première van het intermezzo Terremoto, Farfalletta e Lirone van Francesco Conti (1718) vindt plaats in het Friese natuurgebied De Rottige Meente bij Nijetrijne.

Het gezelschap I piccoli Holandesi brengt het komische stuk over liefdesverwikkelingen met sopraan Renata Arends, tenor Bernard Loonen en bas Marc Pantus, die ook regisseert.

Bij de voorstellingen horen consumpties en een maaltijd; kinderen tot 12 jaar gratis, maar zwemdiploma vereist.

Voorstellingen op 20, 22, 26, 27, 28 en 19 aug. Inl en res 0561-481690.

MC5

De oorspronkelijke bezetting van de revolutionaire Detroit-hardrockgroep MC5 is allang in elkaar gestort, sinds de dood van zanger Rob Tyner en gitarist Fred `Sonic' Smith. Alleen de naam van bekeerde junkie Wayne Kramer spreekt nog tot de verbeelding als drijvende kracht van het standaardalbum Kick Out The Jams, terwijl Mark Arm van Mudhoney en softrockers Marshall Crenshaw en Even Dando het onderste uit de kan zullen moeten halen om iets dat lijkt op revolutionair elan te verwezenlijken.

22 aug 20u Paradiso, Amsterdam res 020-6264521.