EN VERDER

Slotgrachtconcert

Het jaarlijkse Slotgrachtconcert wordt 21 aug 20u30 op het landgoed De Haere in Olst gegeven door het Orkest van het Oosten olv Jaap van Zweden met muziek van Haydn, Pärt en Mendelssohn.

Res 038-4225030.

Masterclass

De concerten bij de Apeldoornse Masterclasses van cellist Colin Carr, pianist Pascal Devoyon, violist Philippe Griffin en klarinettist Charles NHeudich vinden plaats van 21 t/m 27 aug in Gigant, Coda, Paleis het Loo en museum Kröller-Müller.

Inl www.masterclass-apeldoorn.nl; (055) 5419514

Boekendag

Op 22 aug (10-17u) is het Boekendag langs de Amstel bij het Muziektheater. Het aanbod varieert van oude kinderboeken tot poëzie, van literatuur tot strips en van boeken over sport tot geschiedenis. Thema: geschiedenis. Inl 023-5614727 & http://hobby.clubs.nl/verkade

Mode

Tijdens In dialogue with fashion op 26 aug (20u) wordt aan de hand van korte presentaties van vier ontwerpers/kunstenaars de breedte en diepte van mode als onderzoeksgebied naar voren gebracht. Met Hans Eijkelboom, Joke Robaard en Bas Kosters. Moderator: Guus Beumer.

Stedelijk Museum CS, Post CS gebouw, Oosterdokskade 5. Inl 020-5732911 & www.stedelijk.nl

Cultuurfestival Heeze

Van 21 t/m 29 augustus wordt in Heeze het 47ste Cultuurfestival gehouden. Op het programma staan muziek- dans en cabaretvoorstellingen en literaire avonden.

Inl www.brabantsedag.nl

Koningsduin

Bezoekers van Kunst & Koningsduin lopen via een speciaal uitgezette route zondag 22 augustus door de duinvallei Vogelwater in het Noordhollands Duinreservaat, waar kunstenaars in de natuur aan het werk zijn. Via een ingekorte route kunnen gebruikers van een rolstoel, wandel- of kinderwagen in staat een deel van de presentaties te bezoeken. De route start bij de ingang Noorderstraat aan de Heereweg te Bakkum-Noord (gemeente Castricum). Er wordt poëzie, literatuur, verschillende muziekvormen, schilders- en beeldhouwkunst gepresenteerd met kunstenaars als Oek de Jong, Elly de Waard, Wim de Bie, Sjoerd Kuyper, Jasper Blom, Jan Piet den Tex, Dirck en Mathieu Nab doen mee.

Manifestatie Kunst & Koningsduin zo 22 aug van 11-17u bij waterleidingbedrijf Noord-Holland, start in Bakkum-Noord. Inl 023-5413223