Anders Persson

Bedachtzame pianistiek, prominente contrabas en een lichte drummer, dat lijkt op het trio van Bill Evans (1929-'80).

De Zweedse pianist Anders Persson heeft wel naar Evans geluisterd, maar hij is absoluut geen kloon. De (hardere) aanslag is duidelijk van hemzelf, net als de helft van het repertoire. De titelsong en het nog relaxtere Chez Paul zijn allebei opgesierd met een statige solo van bassist Palle Danielsson. Hoe het komt dat de stukken van drummer Terje Sundby naar Zuid-Afrika (Mamelodi) en Nederland (De Ooievaar) verwijzen, wordt in het inlegboekje niet verklaard.

Dat Persson (1958) nu pas met een eigen cd komt – hij speelde eerder op die van anderen – is vermoedelijk te wijten aan het feit dat hij doceert op diverse conservatoria. Waar hij ook vast wel eens heeft gedemonstreerd dat Billy Strayhorns standard Lush Life nog lang niet versleten is.

Anders Persson: Lonely Fungus (Touché TMcCD 022). Distr. ZYX