Zege VS op Oranje volleybal

De Nederlandse volleyballers hebben gisteren in hun tweede wedstrijd op de Olympische Spelen de eerste nederlaag geleden. Na een 3-2 zege op Rusland volgde een 3-0 nederlaag tegen de Verenigde Staten. Volgens aanvoerder Nummerdor had zijn ploeg geen last van zelfoverschatting na de spectaculaire openingszege op Rusland. ,,We begonnen de wedstrijd gewoon sterk, er was geen sprake van onderschatting. We liepen hier echter tegen een fantastische speler op.''

Nummerdor doelde op Stanley, de hardhitter vanaf de servicelijn en een geweldige aanvaller. De 2.05 meter zorgde in de eerste set hoogstpersoonlijk voor de ommekeer in de wedstrijd. Nederland verspeelde een 23-19 voorsprong door vijf gevaarlijke opslagen van Stanley. De Amerikanen wonnen de set met 26-24. Het was het breekpunt in de wedstrijd. Nederland verloor de tweede set met 25-20 en de derde set met 25-18.

,,Ik denk dat we die klap van de eerste set niet meer te boven zijn gekomen'', meende middenman Van de Goor, wiens enkel in het ijs moest nadat hij verkeerd was geland. ,,De serve was het verschil'', dacht Nummerdor, ,,ik denk niet dat we onszelf veel kunnen verwijten''. De servicedruk die de Amerikanen oplegden was groot, maar de Nederlandse passers stelden ook teleur. Klok, Görtzen en Nummerdor kregen de ballen niet goed bij spelverdeler Freriks.

,,We zijn in sommige opzichten nog niet in balans'', meende bondscoach Goedkoop. ,,Wij zijn geen team dat hier voor goud gaat, wel een team dat iedereen kan verrassen.'' Nederland speelt morgen tegen Brazilië, de grote favoriet in Athene.