Tv-competitie boy vs. girl band

RTL4 organiseert dit najaar de tv-competitie Popstars, the Rivals, waarin debuterende jongens- en meidengroepen de strijd aangaan om de eerste plaats in de Nederlandse hitparade voor de kerstdagen. De uitzendingen beginnen op zaterdag 25 september en komen in de plaats van het succesvolle Idols, dat na twee seizoenen een jaar overslaat. De `girl groups' en `boy bands' worden beoordeeld door een jury met Patty Zomer (ex-Dolly Dots), musical-zanger Bastiaan Ragas (ex-Caught in the act) en Paul Zijlstra en Daan van Rijsbergen die in de platenindustrie werken. Beau van Erven Dorens presenteert. Popstars, the Rivals is een Britse formule, die in Engeland een hit van de meidengroep Girls Aloud heeft opgeleverd. De serie begint, volgens het Idols-procédé, met beelden van de audities. Na zes weken beginnen de live-uitzendingen.