Allround bij de Rabobank Groep

Hij zat bij de kredietverlening, zette het kantoor in Singapore op, was hoofd kapitaalmarkten, zat vijf jaar in Tokio en was verantwoordelijk voor de treasury; wat deed Freek Hoek (56) eigenlijk níet in de twintig jaar die hij al bij de Rabobank Groep zit, afgezien van een intermezzo van vier jaar bij de toenmalige NMB Bank? Sinds kort is hij hoofd Investor Relations, wat neerkomt op alle mogelijke beleggers ervan overtuigen dat ze moeten investeren in de Rabobank Groep. Zijn taak: jaarlijks 20 miljard euro ,,ophalen in de wereld''. Eigenlijk is het een wonder dat we hem nog achter zijn bureau in Utrecht treffen, beaamt hij. ,,Want ik ga vreselijk veel op reis. Naar Australië, de Verenigde Staten, de hele wereld over.'' Maar nu is hij zich nog aan het inwerken. ,,Want in deze functie moet je echt alles van het bedrijf weten.''

Personalia@nrc.nl

    • Friederike de Raat