Actie Greenpeace op Doggersbank tegen boomkor

Milieuorganisatie Greenpeace voert actie tegen boomkorvisserij op de Noordzee. Vijf actievoerders liggen vandaag in het water voor een trawler om het schip de toegang tot de Doggersbank te beletten. Greenpeace heeft de Doggersbank uitgeroepen als zeereservaat en afgelopen weken met boeien afgebakend. Volgens Greenpeace is het vissen met een boomkor een van de schadelijkste vismethoden, omdat naast de beoogde vis veel ander zeeleven zoals krabben, zeesterren, te kleine vissen en eitjes worden vernietigd. De Doggersbank is 85.000 vierkante kilometer groot en ligt in het Nederlandse, Duitse, Engelse, Deense en Noorse deel van de Noordzee. De boomkorvisser vaart onder Britse vlag en heeft een Nederlandse eigenaar. In de Europese Unie wordt, in samenwerking met Noorwegen, de instelling van gesloten visgebieden bestudeerd.