Opvanghuis wil nieuw onderzoek

Het opvanghuis voor licht verstandelijk gehandicapte jongeren Difference in Haaksbergen wil een nieuw onafhankelijk onderzoek naar vermeende misstanden in deze particuliere instelling. De Inspectie Jeugdzorg en de Inspectie Gezondheidszorg publiceerden vorige week een vernietigend rapport over de instelling. Op grond daarvan worden twaalf jongeren tussen twaalf en zestien jaar voor het eind van deze week overgeplaatst naar een andere instelling. Maar volgens directeur R. Coco van Difference staat het rapport vol onjuistheden. ,,Het rapport is uitsluitend gebaseerd op anonieme verklaringen van werknemers en mensen die bij ons gewerkt hebben. Bovendien hebben wij ons op geen enkele wijze kunnen verweren tegen alle aantijgingen'', zegt hij. Hij heeft een advocaat in de arm genomen.