Opgave Schalken, winst voor Sluiter in Washington

Sjeng Schalken is in de eerste ronde van het tennistoernooi van Washington uitgeschakeld. De Limburger gaf in het duel met de Luxemburger Gilles Muller na een klein half uur spelen wegens vermoeidheid op. Muller had de eerste set toen al met 6-1 gewonnen. In de tweede leidde Schalken met 1-0. Hij kwakkelt al een tijdje met zijn gezondheid. Hij gaf vorig maand op in Indianapolis met buikgriep en moest het toernooi van Toronto overslaan. Raemon Sluiter wist in de Amerikaanse hoofdstad wel te overtuigen. Hij won na drie uur van de Amerikaan Todd Martin in drie sets: 6-7, 7-6 en 7-6. Sluiter leek geen last meer te hebben van een lichte polsblessure, die vorige maand opspeelde tijdens het toernooi van Hilversum. Hij sloeg tegen Martin negentien aces en liet regelmatig een opslag van ruim boven de 200 kilometer per uur registreren.