Onverkochte kaartjes en veel lege tribunes

Lege tribunes en onverkochte kaartjes. Het baart de organisatie van de Olympische Spelen in Athene enige zorgen. Slechts 2,9 miljoen van de 5,4 miljoen kaarten zijn verkocht. Toch is de Griekse organisatie Athoc niet van plan de tickets tegen gereduceerde prijzen te verkopen of cadeau te geven.

,,Dat zou niet eerlijk zijn ten opzichte van de 2,9 miljoen mensen die wel al een kaartje hebben gekocht'', aldus Athoc-woordvoerder Michalis Zacharatos. Hij verwijst naar de Spelen in Seoul, waar in 1988 slechts 2,7 miljoen kaarten werden verkocht en in Barcelona in 1992 slechts drie miljoen. ,,We hebben nog twee weken en ik denk dat we ons doel van vijf miljoen gaan halen.'' Ook de Griekse regering heeft hoop. ,,Uit ervaring weten we dat de kaartverkoop aantrekt als de finales beginnen'', aldus een woordvoerder.

Ondertussen worden de tenniswedstrijden, die gisteren zijn begonnen, ook slecht bezocht. Er zijn slechts enkele honderden plaatsen vergeven, terwijl er plaats is voor achtduizend mensen. Een uitzondering zijn de partijen van Griekse tennissers.

Tijdens de (gratis bij te wonen) wegwedstrijden wielrennen van dit weekeinde bleef het centrum van Athene opvallend leeg. Veel inwoners prefereerden een paar dagen op het platteland boven de afzettingen in de stad.

In het olympische zwembad zijn vrijwel geen lege banken te bekennen. De Amerikaanse zwemmer Michael Phelps roemde de sfeer in het bad: ,,De ambiance is super. De tribunes liggen dicht op het water. Je hoort de menigte heel hard schreeuwen als je in het water ligt.''