Jaloerse jongen (16) steekt ex in brand

Een 16-jarige jongen uit Leeuwarden heeft vorige week tot twee keer toe zijn 16-jarige ex-vriendin in brand gestoken. Dit is vandaag bekend geworden. Het slachtoffer ligt met tweede- en derdegraads brandwonden in het brandwondencentrum in Groningen. Ze verkeert niet in levensgevaar, aldus de Friese politie.

De jongen is vorige week donderdag aangehouden en is gisteren voorgeleid aan de rechter-commissaris. Hij is een bekende van de politie. De verdachte, van Iraaks-Koerdische afkomst, handelde volgens de politie uit jaloezie. Hij dacht dat zijn ex-vriendin tijdens haar vakantie met een ander had gezoend.

De jongen vroeg het meisje vorige week maandag na haar vakantie naar een woning in Leeuwarden te komen waar hij geregeld verbleef. Daar bond hij haar vast, zette haar voor een computerbeeldscherm waarop dreigende taal stond geschreven. Vervolgens kraste hij met een mes zijn naam in haar borststreek. Daarna overgoot hij haar met terpentine en stak haar in brand. Hij doofde de vlammen, goot opnieuw de brandbare vloeistof over haar heen en stak haar weer in brand.

Vervolgens zette hij het meisje onder de douche en bracht haar naar zijn vorige ex-vriendin. Die belde pas de volgende dag een arts. Waarom ze een dag wachtte, wil de politie niet zeggen.

De politie hoort nog meer getuigen uit de vriendenkring van het slachtoffer en de verdachte.