Dode man gevonden langs A12

De politie heeft afgelopen nacht een dode man aangetroffen op de vluchtstrook van rijksweg A12, zo'n 1.200 meter voor de afslag Woerden in de richting Den Haag en Rotterdam. Volgens een woordvoerder van de Utrechtse politie heeft sporenonderzoek uitgewezen dat de man, wiens identiteit inmiddels bekend is, door een misdrijf om het leven is gekomen.

Om half drie vannacht kreeg de politie een melding binnen dat iemand ,,onwel'' was geworden langs de A12. Toen agenten arriveerden, vonden ze de overleden man, liggend naast zijn bestelbusje. Over een motief voor het misdrijf kon de woordvoerder vanochtend niets zeggen. De technische recherche heeft het gebied rondom de vluchtstrook onderzocht. Ze zette daarvoor onder meer een roodblauwe tent op rondom het slachtoffer.

De politie stelde drie van de vier rijstroken in de richting Den Haag buiten gebruik. De linker vluchtstrook werd open gesteld, waardoor het verkeer stapvoets kon blijven rijden. Omstreeks zeven uur gaf de politie een tweede rijstrook vrij. Er waren inmiddels lange files ontstaan, die het verkeer urenlang ontregelden.

Volgens de politiewoordvoerder is het niet de eerste keer dat langs de A12 een slachtoffer van een misdrijf is aangetroffen. Twee jaar geleden vond de politie op hetzelfde traject (tussen Woerden en Nieuwerbrug) twee omgebrachte Brazilianen.

,,Maar het is volgens ons puur toeval, dat in deze buurt nu wéér een misdrijf is gepleegd'', aldus de politiewoordvoerder.