Weer kwetsende spreekkoren in betaald voetbal

Ondanks een oproep van KNVB-directeur Henk Kesler aan clubs in het betaald voetbal om hun spelers bij verbaal geweld op de tribunes van het veld te halen werd bij FC Tente-Ajax niet ingegrepen. Scheidsrechter Ruud Bossen werd door supporters van de Enschedese ploeg gekwalificeerd als ,,vriend van de joden''. Hij had het helemaal verbruid toen hij een handsbal van De Jong in het strafschopgebied over het hoofd zag. Het vlagsignaal van zijn assistent ontging de arbiter. Bossen werd vervolgens bestempeld tot ,,hoerenjong''. De vriendin van Ajacied Rafael van der Vaart werd toegezongen als ,,hoer''. Vorige week, bij het duel om de Johan Cruijff-Schaal, kreeg arbiter Dick van Egmond van Ajax-supporters meermaals te horen dat zijn moeder een hoer is.