Televisie en Radio Voorkeur

ACTUALITEITEN

Netwerk. Reportage over hoe de Nederlandse overheid met terreurdreiging worstelt. Sinds kort is een alarmfase van kracht met een verhoogde kans op aanslagen, maar een debat over hoe er met terreur omgegaan moet worden is nog niet gevoerd. Deskundigen voorspellen chaos in het geval van een aanslag. Ned.1, 20.30-21.00u.

Nova. Aandacht voor de nasleep van de dood, zaterdag, van de Nederlandse wachtmeester in Irak en de dreiging met aanslagen voor Nederland van de Jordaanse terrorist Abu Musab al-Zarqawi. Ned.3, 22.20-22.55u.

DOCUMENTAIRE

Kus voor de eeuwigheid. Eerste deel van een eerder door de VPRO uitgezonden documentaire over de onbemande ruimtevluchten van de Voyager 1 en 2 met aan boord een selectie van geluid, composities, foto's en muziek voor buitenaards leven. Morgen het tweede deel. Canvas, 20.00-20.55u.

Dokwerk: Wasteland – De Berg en de Kuil. Zie tv-vooraf. Ned 3, 21.00-21.45u.

Familietrots – Portret van een familieclan. Laatste deel van een serie over de omstreden familie Tokkie-Ruimgaart. In deze aflevering is iedereen overspannen en maakt ruzie met elkaar. Op het moment dat de familie de moed heeft opgegeven, komt positiviteitsgoeroe Emile Ratelband te hulp. Hij stelt de familie niet alleen een woning in het vooruitzicht, maar ook een nieuwe toekomst. Ned.1, 21.55-22.33u.

Het uur van de wolf: Looking voor Colonel Parker. Herhaling uit 1999 van het portret van de omstreden manager van Elvis Presley, colonel Thomas A. Parker. Hij werd op 28 juni 1909 in Breda geboren als Dries van Kuijk en overleed in 1997 in Las Vegas. Ned.3, 23.50-0.45u.

OLYMPISCHE SPELEN

Athene. Samenvattingen en rechtstreekse beelden met o.a. zeilen, het begin van het handboogschieten, Nederlands damesteam hockey tegen Zuid-Korea (19.00u.), honkbal Japan tegen Nederland (17.30) en finale 200 meter vrije slag met Pieter van den Hoogenband (18.43u.) en 100 meter schoolslag met Madelon Baans (19.15u). Ned.2, 17.30-22.45u.

Studio Sportzomer. Gesprekken met judoka Deborah Gravenstijn, schermster Sonja Tol en schutter Dick Boschman. Ned.2, 22.45-23.454u.

FILM

Lethal Weapon 2 (Richard Donner, 1989, VS). Tweede deel in reeks buddy-thrillers rond grillige rechercheur Mel Gibson en zijn goeiige collega Danny Glover. Over speurtocht naar als Zuid-Afrikaanse diplomaat vermomde dealer. SBS6, 20.30-22.45u., met reclame.

This Is Elvis (Malcolm Leo & Andrew Solt, 1981, VS). Collage van documentairemateriaal en gespeelde reconstructies schetsen portret van leven en carrière van Elvis Presley. Net5, 21.30-23.25u.

.Stormy Monday (Mike Figgis, 1988, Engeland). Debuterende regisseur Figgis, van huis uit jazzmuzikant, componeerde eigentijdse film noir als een jazznummer en laat stilering prevaleren boven een geloofwaardige plot. In mistroostig Engels havenstadje Newcastle stuiten call-girl Melanie Griffith en klusjesman Sean Bean op misdadige poging van Amerikaanse zakenman Tommy Lee Jones om jazzclub van Sting op te kopen. RTL4, 23.45-1.25u., met reclame.

.101 Reykjavik (Baltasar Kormákur, 2000, IJsland/Den./Nw./Fr.). Regiedebuut van acteur Kormákur is IJslandse komedie over dertigjarige nietsnut die nog bij zijn moeder woont en al uitkijkt naar zijn AOW. Dan bezwangert hij per ongeluk een levenslustige flamenco-onderwijzeres (Victoria Abril). BBC2, 0.20-1.50u.

G.I. Blues (Norman Taurog, 1960, VS). Routinemusical met Elvis Presley als een in West-Duitsland gelegerde, gitaarspelende soldaat die verliefd raakt op ongenaakbare nachtclubzangeres Juliet Prowse. Morgen, SBS6, 12.45-14.30u.

RADIO

Zomeravondconcert. Pianiste Christina Ortiz speelt Sonatine en `Alborada del gracioso' van Ravel, 2 nocturnes en 4 etudes van Chopin en Sonate in F kl.t. van Brahms. Aansluitend BBC Proms in Londen met het Silk Road Ensemble met cellist Yo Yo Ma. Radio 4, 20.02-1.00u.

De avonden. Begin van een drie weken durende poging om `de wereld' in 15 uitzendingen te verklaren. Het thema vanavond is kleine dieren, met bioloog Arjen Kikkert. Verder Dick Groenendijk van de Vlinderstichting die een vlindervang-installatie opstelt op het platte dak achter de studio en Arnon Grunberg uit Barcelona over de lokale kleine dieren. 747AM, 21.00-23.00u.