TROS polst AVRO

– De TROS heeft met de AVRO gesproken over de mogelijkheid om samen uit het publieke bestel te stappen. Dat heeft AVRO-directeur Ad 's Gravesande gisteren bevestigd. Een commerciële toekomst acht hij voor zijn omroep evenwel ,,nu niet aan de orde''. 's Gravesande sluit niet uit dat dat verandert. ,,Het hangt er helemaal vanaf wat er gebeurt als de TROS vertrekt. Als de politiek besluit dat er dan nog maar twee netten overblijven, wordt het wel dringen geblazen met al die omroepen.'' Gisteren werd bekend dat de TROS samen met de commerciële Vlaamse zender VTM de mogelijkheid onderzoekt om een op Nederland gerichte commerciële familiezender te starten. De TROS zou daarvoor het publieke bestel verlaten. De omroep voelt zich niet langer thuis in het publieke bestel omdat de macht van de omroepverenigingen wordt ingeperkt ten gunste van het centrale bestuur.