Achterland

Zitmaaiers worden ze genoemd. Ik heb er heel wat zien rijden onderweg, altijd met een man erop. Alles met een stuurtje en een gaspedaal heeft een grote aantrekkingskracht op jongetjes. De meesten raken dat nooit meer kwijt.

Wat zijn we toch een luie donders. We zitten de hele dag in onze ergonomisch verantwoorde stoel. We rijden zittend naar huis in een fauteuil op wielen, waarna we aan tafel gaan zitten om te eten. Daarna zitten we even op de bank voor een kop koffie en dan stappen we op onze zitmaaier om het gras te maaien.

Niet iedereen is in het gelukkige bezit van een klein tuintje. Sommige mensen moeten enorme afstanden afleggen om hun gazon te maaien. Dat is lopend haast niet te doen.

Je hebt ze in alle soorten en maten. Met zwevende maaieenheid, achteruitworp, cruise control, uiteraard met ergonomisch verantwoorde zitstoel en nog een heel scala aan hulpstukken. Daardoor kan de zitmaaier in een handomdraai omgebouwd worden tot een bladenverwijderaar of een sneeuwruimer. Je kunt er dus het hele jaar op blijven zitten.

Als de rollen waren omgedraaid in huis dan was er al lang een stofzuiger geweest waar je bovenop kon zitten. Met een stuurtje en een gaspedaal.