Aangifte V.d. Nieuwenhuyzen

Het ministerie van defensie heeft onlangs bij het openbaar ministerie aangifte gedaan tegen ondernemer Joep van den Nieuwenhuyzen. De aangifte heeft te maken met het faillissement van scheepsbouwconcern RDM.

Dit schrijft dagblad De Telegraaf in de editie van vandaag. Van den Nieuwenhuyzen zegt daarin niet op de hoogte te zijn van justitieel onderzoek, maar een woordvoerder van het ministerie bevestigt de aangifte.

Dit jaar gingen de RDM-bedrijven failliet. Net als het deze week in problemen gekomen SP Aerospace behoorden ze tot het industriële defensieconglomeraat van Van den Nieuwenhuyzen.

Hij zegt in de krant dat het ,,onmogelijk'' is dat hij kort voor het faillissement geld heeft onttrokken aan RDM. ,,Mijn ondernemingen zijn de grootste schuldeisers in het RDM-faillissement.''