Nieuwe Europese Commissie: Portretten van de vijfentwintig leden

Landbouw

Mariann Fischer Boel

Denemarken

In 1990 werd Mariann Fischer Boel namens de Liberale Partij lid van het Deense parlement. Vier jaar later werd ze voorzitter van de parlementscommissie van landbouw en visserij, in 1998 van de commissie van handel en industrie en in 1999 van de commissie van fiscale zaken. Twee jaar later verruilde ze het parlement voor het ministerschap van Voeding, Landbouw en Visserij. Ze verzette zich heftig tegen het plan van de Europese Commissie voor een al te drastische verlaging van de vangstquota voor sommige bedreigde vissen. Haar man, Marius, is de uitvinder van de Danish Blue kaas.

De portretten zijn geschreven door: Stéphane Alonso, Michel Kerres, Titia Ketelaar, Mark Kranenburg, Paul Luttikhuis, Peter Michielsen, Floris van Straaten, Kees Versteegh en Michèle de Waard. De foto's zijn afkomstig van fotopersbureau AP, van de Europese Unie en van fotograaf Merlin Daleman.