Nieuwe Europese Commissie: Portretten van de vijfentwintig leden

Transport

Jacques Barrot

Frankrijk

De 67-jarige Franse rechtse politicus Barrot is een oude politieke bondgenoot van de Franse president Jacques Chirac. Barrot, afkomstig uit het gebied Haute Loire, werd twee jaar geleden benoemd tot fractieleider van de centrumrechtse partij UMP van Chirac. Hij was vijf keer minister.

Barrot was al lid van de Europese Commissie onder voorzitter Romano Prodi. Hij volgde tussentijds zijn landgenoot Michel Barnier op als Commissaris voor Regionaal Beleid, die tussentijds door Chirac naar Parijs werd teruggehaald om minister van Buitenlandse Zaken te worden.

De portretten zijn geschreven door: Stéphane Alonso, Michel Kerres, Titia Ketelaar, Mark Kranenburg, Paul Luttikhuis, Peter Michielsen, Floris van Straaten, Kees Versteegh en Michèle de Waard. De foto's zijn afkomstig van fotopersbureau AP, van de Europese Unie en van fotograaf Merlin Daleman.