Nieuwe Europese Commissie: Portretten van de vijfentwintig leden

Interne markt

Charlie McCreevy

Ierland

Ook ministers die een flink begrotingsoverschot hebben, kunnen het in Europa moeilijk hebben, bewees Charley McGreevy (55). De Ierse minister van Financiën kreeg de afgelopen jaren scherpe kritiek van de financiële wereld omdat hij te weinig zou doen om de onstuimige groei van de `Keltische tijger' en daarmee het inflatiegevaar te beteugelen. De Irish Times betitelde hem als ,,één van de meest rechtse ministers van Financiën in Europa''. McGreevy bleef er stoïcijns onder. Onverstoorbaar leidde hij de eerste helft van dit jaar, toen Ierland EU-voorzitter was, de ministerraden van Financiën.

De portretten zijn geschreven door: Stéphane Alonso, Michel Kerres, Titia Ketelaar, Mark Kranenburg, Paul Luttikhuis, Peter Michielsen, Floris van Straaten, Kees Versteegh en Michèle de Waard. De foto's zijn afkomstig van fotopersbureau AP, van de Europese Unie en van fotograaf Merlin Daleman.