Nieuwe Europese Commissie: Portretten van de vijfentwintig leden

Regionaal beleid

Danuta Hübner

Polen

Danuta Hübner (56) is een euro-optimist in hart en nieren en ligt daarom bij het sceptische Poolse thuisfront vaak voor onder vuur. Ze studeerde als econome in 1971 af aan de Economische School van Warschau. Haar politieke carrière begon in 1994, bij het ministerie van Industrie en Handel, in de eerste ex-communistische regering sinds de val van het communisme in 1989. In de tweede regering van sociaaldemocraten was Hübner verantwoordelijk voor de onderhandelingen over de Poolse toetreding tot de EU. Ze vervulde verschillende hoge functies in Polen, maar ook bij de Verenigde Naties.

De portretten zijn geschreven door: Stéphane Alonso, Michel Kerres, Titia Ketelaar, Mark Kranenburg, Paul Luttikhuis, Peter Michielsen, Floris van Straaten, Kees Versteegh en Michèle de Waard. De foto's zijn afkomstig van fotopersbureau AP, van de Europese Unie en van fotograaf Merlin Daleman.