Nieuwe Europese Commissie: Portretten van de vijfentwintig leden

Visserij

Joe Borg

Malta

De voormalige minister van Buitenlandse Zaken van Malta werd bij de toetreding van Malta op 1 mei commissaris. Borg (52) werd gekoppeld aan de Deen Poul Nielson, commissaris voor Ontwikkelingssamenwerking. Borg begon zijn carrière als docent en hoogleraar recht aan de Universiteit van Malta. In 1988 studeerde hij Europees recht aan de University College Wales en studeerde af op de harmonisatie van wetten binnen de Europese Unie. Hij was vervolgens onder meer voorzitter van de Raad van Bestuur van de Centrale Bank van Malta en onderminister van Buitenlandse Zaken.

De portretten zijn geschreven door: Stéphane Alonso, Michel Kerres, Titia Ketelaar, Mark Kranenburg, Paul Luttikhuis, Peter Michielsen, Floris van Straaten, Kees Versteegh en Michèle de Waard. De foto's zijn afkomstig van fotopersbureau AP, van de Europese Unie en van fotograaf Merlin Daleman.