Nieuwe Europese Commissie: Portretten van de vijfentwintig leden

Milieu

Stavros Dimas

Griekenland

De Griekse raspoliticus Stavros Dimas (63) werd sinds 1977 maar liefst tien keer herkozen in het Griekse parlement voor de conservatieve Nea Demokratia. Voor die tijd had de jurist en econoom bij de Wereldbank in Washington en bij een advocatenbureau op Wall Street gewerkt. Begin dit jaar volgde Dimas zijn partijgenote en eurocommissaris Anna Diamantopoulou (Sociale Zaken) op. Meteen na zijn komst naar Brussel kreeg Dimas het aan de stok met onder meer Nederland over de controversiële uitspraak van het Europese Hof, die bepaalde dat rustdiensten voortaan als werktijd golden.

De portretten zijn geschreven door: Stéphane Alonso, Michel Kerres, Titia Ketelaar, Mark Kranenburg, Paul Luttikhuis, Peter Michielsen, Floris van Straaten, Kees Versteegh en Michèle de Waard. De foto's zijn afkomstig van fotopersbureau AP, van de Europese Unie en van fotograaf Merlin Daleman.