Nieuwe Europese Commissie: Portretten van de vijfentwintig leden

Onderwijs, Cultuur

Jan Figel'

Slowakije

De 44-jarige Slowaak Ján Figel' is na de val van het communisme de politiek ingegaan. Na zijn studie aan de Technische Universiteit van Košice, tussen 1978 en 1983, werkte hij negen jaar als wetenschappelijk onderzoeker voor het nationale stroombedrijf ZPA Prešov. Vanaf 1992 zat hij namens de christendemocratische KDH in het Slowaakse parlement en voerde hij oppositie tegen het autoritaire bewind van premier Vladimír Meciar. In 1998 werd Figel' staatssecretaris van Buitenlandse Zaken en werd hij belast met de onderhandelingen, die Slowakije voerde over toetreding tot de Europese Unie.

De portretten zijn geschreven door: Stéphane Alonso, Michel Kerres, Titia Ketelaar, Mark Kranenburg, Paul Luttikhuis, Peter Michielsen, Floris van Straaten, Kees Versteegh en Michèle de Waard. De foto's zijn afkomstig van fotopersbureau AP, van de Europese Unie en van fotograaf Merlin Daleman.