Nieuwe Europese Commissie: Portretten van de vijfentwintig leden

Uitbreiding

Olli Rehn

Finland

Econoom en filosoof Olli Rehn (42) schreef een proefschrift over de concurrentiepositie van de industrie in kleine Europese landen. Die kennis kon hij goed gebruiken bij de functie die hij de afgelopen twee jaar had, als economisch adviseur van de Finse premier. Daarvoor was Rehn twee jaar lang hoogleraar politieke wetenschappen in Helsinki. Zijn politieke carrière begon Rehn aan het eind van de jaren tachtig. Van 1991-1995 was hij lid van het Finse parlement, in de twee jaar daarna van het Europees Parlement. Van 1998 tot 2002 had hij een ambtelijke functie bij de Europese Commissie.

De portretten zijn geschreven door: Stéphane Alonso, Michel Kerres, Titia Ketelaar, Mark Kranenburg, Paul Luttikhuis, Peter Michielsen, Floris van Straaten, Kees Versteegh en Michèle de Waard. De foto's zijn afkomstig van fotopersbureau AP, van de Europese Unie en van fotograaf Merlin Daleman.