Nieuwe Europese Commissie: Portretten van de vijfentwintig leden

Ontwikkelingshulp

Louis Michel

België

De 56-jarige Louis Michel eiste als minister van Buitenlandse Zaken voor het kleine België meer dan eens een gidslandrol op. Als een der eersten drong de Waalse liberaal aan op sancties tegen Oostenrijk na het aantreden van een kabinet met onder meer de FPö van Jörg Haider (waarin overigens Michels nieuwe collega, Ferrero-Waldner, minister van Buitenlandse Zaken was). Ook schroomde hij niet de besluitvorming in de NAVO te blokkeren, toen de VS aan de vooravond van de oorlog tegen Irak voorstelden Turkije militair te steunen. ,,Ik ben politicus, geen diplomaat'', zei Michel.

De portretten zijn geschreven door: Stéphane Alonso, Michel Kerres, Titia Ketelaar, Mark Kranenburg, Paul Luttikhuis, Peter Michielsen, Floris van Straaten, Kees Versteegh en Michèle de Waard. De foto's zijn afkomstig van fotopersbureau AP, van de Europese Unie en van fotograaf Merlin Daleman.