Keniaanse schrijver Ngugi overvallen

De Keniaanse schrijver Ngugi wa Thiong'o is in zijn eigen appartement in Nairobi overvallen en mishandeld. Dat heeft de politie gisteren bekendgemaakt. Ngugi wa Thiong'o keerde kortgeleden onder grote publieke belangstelling terug uit een vrijwillige ballingschap van 22 jaar in de Verenigde Staten. Ngugi's vrouw ligt na de overval in het ziekenhuis nadat de rovers probeerden haar te verkrachten. Ngugi zelf is geslagen en met sigaretten in het gelaat gebrand. De dieven namen een klein geldbedrag, een laptop en persoonljke sieraden mee. Ngugi vluchtte naar de VS nadat hij in de jaren zeventig last kreeg met de overheid. Tot zijn bekendste werken behoren Weep Not Child, A Grain of Wheat en Devil on the Cross, dat hij in de gevangenis op velletjes wc-papier schreef.