Eigen nieuws

Omdat...

Eigen tekening van Paula Hoorn (8 jaar) uit Rotterdam

Tent

Ik ben op vakantie naar ons huisje in Frankrijk geweest. We waren er 16 dagen gebleven. Ondertussen zijn we ook nog 4 dagen gaan kamperen. Nadat we gingen kamperen zetten we de tent op in de tuin. Een paar dagen later op 8 augustus was ik jarig. Dat hebben we in de tuin gevierd. Als verrassing kwam mijn vriendinnetje Sterre.

Eigen vakantienieuws en tekening van Rasa Muller (net 11 jaar) uit Haarlem

Geiten

In de zomervakantie gaan we altijd leuke dingen doen. Aan het einde van een dag met belevenissen vertelt iedereen wat hij die dag het leukste vond. Gisteren waren wij in het Openlucht museum in Arnhem. We gingen met de tram door het hele park met veel oude huisjes. Ik ben ook in het doolhof, speeltuin en boerenerf geweest. Daar heb ik de geiten gemolken. In de papiermolen heb ik papier gemaakt en in een oude boerderij waar een lieve mevrouw woonde mocht ik koffiebonen malen. Van die bonen heeft Pappa een lekker kopje koffie gedronken. Daarna hebben we de kopjes afgewassen want die mevrouw had geen afwasmachine. Het leukste vond ik het geiten melken.

Eigen vakantienieuws van Siri Kreukniet

(5 jaar) uit Barendrecht

Vies!

Ik was op zomervakantie in Indonesië. We gingen van Java naar Bali. Toen we op Bali in een hotel zaten, was er in de badkamer een putje gemaakt van een hoopje stenen. Daar kwam op een keer een kakkerlak uit kruipen. (vies!) In het hotel daarna viel ook wat te beleven. Op een avond kwam daar een kakkerlak uit mijn broer zijn toilettas kruipen (hij durfde bijna niet meer zijn tanden te poetsen!!).

Eigen vakantienieuws van Maaike van Lynden (10 jaar) uit Wageningen

Penvriendin

Ik was in Italië daar heb ik een (pen)vriendin gekregen. Vivian heet ze. Ze heeft bij mij gelogeerd. Vivian woont in Bergschenhoek. Dat is lekker dichtbij Gouda. En ik heb absoluut geen zin om weer naar school te gaan

Eigen vriendinnennieuws van Esther Warnar (9 jaar) uit Gouda

Zon

De zon straalt over de zee en zout.

De zon straalt over het oerwoud.

De zon straalt, en niemand

heeft het koud!

Eigen zomergedicht van Hannah Zwennes uit Amsterdam