Directie Biënnale

De Spaanse curatoren Maria de Corral en Rosa Martinez worden de nieuwe directeuren van de Biënnale van Venetië. Dat heeft de organisatie van de Biënnale vandaag bekendgemaakt. Het is voor het eerst dat twee vrouwen de selectie maken voor de belangrijke internationale tentoonstelling voor hedendaagse beeldende kunst, die in de zomer van 2005 voor de 51ste keer zal plaatsvinden.

Het bestuur van de Biënnale maakte verder bekend dat de Amerikaanse curator en kunstcriticus Robert Storr voor het najaar van 2005 een internationaal symposium over hedendaagse kunst zal organiseren. Daarvoor worden 's werelds meest vooraanstaande kunstenaars, critici en theoretici uitgenodigd naar Venetië te komen. Het congres zal vooruitblikken op de Biënnale van 2007, die door Robert Storr zelf zal worden samengesteld.

De Biënnale van Venetië zal volgend jaar bestaan uit twee delen. Een retrospectieve tentoonstelling met verwijzingen naar het verleden wordt samengesteld door Maria de Corral in het centrale Italiaanse paviljoen. Rosa Martinez zal in het Arsenaal een selectie van kunstwerken tonen die juist naar de toekomst verwijzen. De Corral en Martinez maakten beiden al eens de selectie voor het Spaanse paviljoen in Venetië, respectievelijk in 1986 en 2003.