Crucell gaat samenwerken met GlaxoSmithKline

De Nederlandse biotechnologiebedrijven Crucell en DSM Biologics zijn een samenwerking begonnen met het Britse farmacieconcern GlaxoSmithKline. Het Britse bedrijf gaat antistoffen tegen menselijke ziektes ontwikkelen met een technologie (Per.C6) die door Crucell is ontwikkeld. Hoeveel de Nederlandse bedrijven hiervoor ontvangen is niet bekendgemaakt. DSM Biologics, een dochter van chemieconcern DSM, helpt Crucell sinds vorig jaar met de verkoop van de technologie en krijgt in ruil daarvoor een deel van de opbrengsten. DSM is een van 's werelds grootste producenten van ingrediënten voor medicijnen. Crucell werkt sinds eind vorig jaar samen met GlaxoSmithKline en het Amerikaanse Walter Reed Army Institute of Research aan de ontwikkeling van een malariavaccin.