Voorkeur Muziek

Hélène Grimaud

In de serie Robeco Zomerconcerten van het Amsterdamse Concertgebouw is op dinsdag 17 augustus de jonge Franse pianiste Hélène Grimaud te gast.

Grimaud combineert haar loopbaan als pianiste met de opvoeding van zeven wolven op haar wolvenfarm in New York (zie Cultureel Supplement van vrijdag 6 augustus).

Bij het Australian Youth Orchestra o.l.v. Lawrence Foster soleert zij in Rachmaninovs Tweede pianoconcert.

Aanvang: 20u15. Res. (020) 6718345 of www.concertgebouw.nl

Nationaal Jeugdorkest

De Britse componist/pianist/dirigent Thomas Adès is al vaak de `redder van de eigentijdse muziek' genoemd. Als composer-in-residence bij het Nationaal Jeugdorkest dirigeert hij deze week drie uitvoeringen van zijn duizelingwekkend ecclectische orkeswerk Asyla, gekoppeld aan Tsjaikovski's Zesde symfonie. Concerten zijn er op 13/8 (De Vereeniging, Nijmegen), 14/8 (Kathedraal Kootwijk) en 16/8 (Concertgebouw, Amsterdam).

Aanvang steeds 20u15. Inl. www.geldersemuziekzomer.nl of 026 3720782 en (020) 6718345 of www.concertgebouw.nl

Waterpop

Het gratis toegankelijke Waterpop in Wateringen (bij Den Haag) staat bekend om zijn trendgevoelige programmering. Vorg jaar bood Waterpop een optreden van The Darkness (het eerste optreden in Nederland), en nu is er onder meer Young Heart Attack uit de Verenigde Staten (Austin, Texas) dat net als Jet en The Datsuns teruggrijpt op de gierende rock van groepen als The Who, Led Zeppelin en The Sweet. Andere groepen op Waterpop zijn dit jaar zZz, Gem, Wealthy Beggar en Kitty Wu.

Waterpop, Hofpark Wateringen. 14 augustus vanaf 13u.