Van Basten voegt mental coach toe aan staf van Oranje

Het Nederlands elftal krijgt een mentale begeleider. Op initiatief van de nieuwe bondscoach Marco van Basten en zijn assistent John van 't Schip zal de 53-jarige Erik Reep aan de staf van Oranje worden toegevoegd. Van Basten heeft zelf bij AC Milan ervaring opgedaan met mental coaches, onder wie haptonoom Ted Troost, en acht dit ook zinvol voor Oranje. Reep steunde hem in de periode dat hij tobde met zijn enkel waardoor Van Basten zijn loopbaan moest beëindigen. De bondscoach riep zes debutanten voor het oefenduel van woensdag in Stockholm tegen Zweden op. De geselecteerde Dave van den Bergh (FC Utrecht), Collins John (Fulham), Romeo Castelen (Feyenoord), Jan Kromkamp (AZ), Robin van Persie (Arsenal) en Maarten Stekelenburg (Ajax) hebben nog geen interland gespeeld.