Radio en televisie

Veel radio- en televisiezenders besteden aandacht aan de Olympische Spelen.

Nederland 2

De eerste olympische uitzending is vrijdagavond 13 augustus van 19.50 tot 23.00 uur op Nederland 2. De NOS doet dan rechtstreeks verslag van de openingsceremonie. Het late avondprogramma van de NOS, NOS Studio Sportzomer, begint al op donderdag 12 augustus.

De olympische uitzendingen zijn dagelijks te zien bij NOS Studio Sport op Nederland 2. De uitzendingen beginnen om 07.10 met een overzicht van de belangrijkste prestaties van de voorafgaande dag. Deze beelden worden afgewisseld met actuele wedstrijden van de dag zelf. Om 22u45 ontvangt Mart Smeets dagelijks gasten op een dakterras met wie hij de sportdag doorneemt.

RadiOlympia

Vanaf morgen wordt op Radio 1 dagelijks van 6 tot 23 uur RadiOlympia uitgezonden. Marcel Oosten reisde naar Athene om elke dag een reportage over randverschijnselen te maken. Verder zijn er verslaggevers op de been die zo veel mogelijk rechtstreeks verslag doen van de wedstrijden. In de middag wordt elke dag een sport historisch belicht.