Khouri komt met `bewijzen'

Het leek er op dat schrijfster Norma Khouri op de vlucht was geslagen, nadat zij van diverse kanten beschuldigd was dat ze haar `waargebeurde' boek over een geval van eerwraak in Jordanië verzonnen had. Naar nu blijkt verbleef Khouri in de Verenigde Staten om bewijsmateriaal te verzamelen en om een leugendetector-test te ondergaan. Twee dagen geleden ontving haar uitgever, Random House Australia, onder meer fotokopieën van een paspoort die moeten bewijzen dat ze tussen 1973 en 2000 werkelijk in Jordanië woonde. Margaret Seale, directrice van de uitgeverij, zegt dat het enige tijd zal duren voordat bepaald kan worden of Khouri's bestseller Forbidden Love verzonnen is.

The Sydney Morning Herald, een gerespecteerd Australisch dagblad, publiceerde het eerst over de twijfels rond de authenticiteit van het boek. Nu schrijft de krant dat Khouri probeert haar eigen uitgever te bedriegen. De fotokopieën zouden van het paspoort van haar man zijn. De stempels van de Jordaanse douane uit 1989 en 1997 bewijzen bovendien niet dat ze daar werkelijk gewoond heeft. Khouri is er ook niet in geslaagd om getuigen in Jordanië op te roepen die haar verhaal kunnen bevestigen. De advocaat van de schrijfster, Peter Black, meldt dat Khouri hem gevraagd heeft een aanklacht wegens smaad voor te bereiden .