Hapjes bij een aperitief

Vandaag twee recepten: met geitenkaas gevulde courgette rolletjes en Anatolische köfte.

Bereiding van recept 1: snijd de uiteinden van de courgettes. Snijd de courgettes in de lengte in zeer dunne plakken. Gooi de plakken die voornamelijk uit schil bestaan weg. Verwijder bij de geitenkaas die van een rol wordt gesneden de korst. Doe de kaas in een kom en roer er zoveel yoghurt door als nodig is om een smeerbaar mengsel te krijgen. Roer een beetje pittige cayennepeper door het kaasmengsel. Verhit de olie in een koekenpannetje en rooster de pijnboompitten lichtbruin. Schep ze uit de pan en laat ze even afkoelen. Roer ze vervolgens door de geitenkaas. Besmeer elke courgetteplak met een laagje geitenkaas. Rol de plak op en steek het rolletje vast met een cocktailprikker.

De Anatolische köfte worden volgens de traditie van rauw vlees gemaakt en gegeten. Uiteraard moet de biefstuktartaar vers zijn en snel worden opgegeten. Doe de bulghur in een kom en giet er warm water op. Laat de korrels een kwartier wellen. Giet overtollig water weg. Roer de bulghur, de knoflook uit de knijper, de Spaanse peper (of sambal oelek), peterselie, lenteui, het citroensap en komijnpoeder en zout naar smaak door de tartaar. Kneed er kleine balletjes van. Leg de balletjes op een schaal en steek er een prikker in.

Morgen: sabayon