Fu Works trekt zaak subsidie in

Filmproducent Fu Works heeft de aanklacht tegen Rotterdam Films ingetrokken. De zaak zou vandaag dienen bij de rechtbank van Rotterdam. Rotterdam Films zegt misbruikt te zijn voor subsidie.

Fu Works was naar de rechtbank gestapt omdat er onenigheid was ontstaan over de financiering van een nieuwe productie van Fu Works. Rotterdam Films zou een bijdrage van 68.000 euro aan de film leveren en tevens optreden als co-producent. Overeenkomsten hierover zijn volgens Rotterdam Films echter nooit getekend. Fu Works kreeg geen 68.000 euro en Rotterdam Films trad niet op als een van de co-producenten.

,,Van onze advocaat kregen wij te horen dat de zaak is afgeblazen omdat er andere omstandigheden waren waardoor de zaak niet meer spoedeisend is'', zegt Dirk Rijneke van Rotterdam Films. Volgens Rijneke is het een `rare zaak' waarin je `rare dingen' kunt verwachten. Hij vermoedt dat het een publiciteitsstunt is waarbij,,veel kabaal wordt gemaakt over de rug van een collega. Dit gaf San Fu Maltha min of meer zelf toe in een uitzending van het radioprogramma Kunststof op 22 juli 2004.''

Fu Works was niet bereikbaar voor commentaar.