De Nederlandse ploeg

Atletiek

Vrouwen: Joan van den Akker, Jacqueline Poelman, Pascal van Assendelft, Annemarie Kramer, Rosina Hodde, Judith Baarssen (4x100 m), Lornah Kiplagat (5.000 m, 10.000 m), Karin Ruckstuhl (zevenkamp), Lieja Tunks-Koeman (kogel).

Mannen: Timothy Beck, Troy Douglas, Patrick van Balkom, Caimin Douglas, Guus Hoogmoed, Daniël Ward (4x100 m), Gregory Sedoc (110 m horden), Rens Blom (polsstokhoog), Luc Krotwaar (marathon), Gert-Jan Liefers (1.500 m), Kamiel Maase (10.000 m), Eugene Martineau (tienkamp), Rutger Smith (kogel, discus), Bram Som (800 m), Simon Vroemen (3.000 m steeple), Chiel Warners (tienkamp).

Badminton

Vrouwen: Mia Audina (enkel- en dubbelspel), Lotte Bruil-Jonathans (dubbel en gemengddubbel), Yao Jie (enkel). Mannen: Chris Bruil (gemengd dubbel).

Beachvolleybal

Marrit Leenstra en

Rebekka Kadijk.

Handboog

Wietse van Alten (recurve, individueel en team), Ron van der Hoff (recurve, individueel en team), Pieter Custers (recurve, individueel en team).

Hockey

Vrouwen: Clarinda Sinnige, Lisanne de Roever (doel); Ageeth Boomgaardt, Minke Booij, Janneke Schopman, Chantal de Bruijn, Maartje Scheepstra (verdediging); Lieve van Kessel, Macha van der Vaart, Jiske Snoeks, Minke Smabers (middenveld); Miek van Geenhuizen, Sylvia Karres, Mijntje Donners (aanvoerster), Fatima Moreira de Melo en Eefke Mulder (aanval).

Mannen: Guus Vogels, Klaas Veering (doel); Geert-Jan Derikx, Erik Jazet, Jesse Mahieu, Taeke Taekema, Sander van der Weide (verdediging); Jeroen Delmee (aanvoerder), Rob Derikx, Floris Evers, Teun de Nooijer (middenveld); Ronald Brouwer, Matthijs Brouwer, Marten Eikelboom, Karel Klaver, Rob Reckers (aanval).

Honkbal

Patrick Beljaards, Rob Cordemans, Robin van Doornspeek, Dave Drayer, Rick van den Hurk, Eelco Jansen, Ferenc Jongejan, Patrick de Lange, Calvin Maduro, Diegomar Markwell, Alexander Smit (pitchers), Maikel Benner, Shairon Isenia, Sidney de Jong (catchers), Sharnol Adriana (aanvoerder), Shurendell Decaster, Ivanon Coffie, Evert Jan 't Hoen, Raily Legito, Ralph Milliard (infielders), Wladimir Balentien, Johnny Balentina, Eugene Kingsale, Dirk van 't Klooster, Harvey Monte (outfielders).

Judo

Vrouwen: Claudia Zwiers (-78 kg), Edith Bosch (-70 kg), Deborah Gravenstijn (-57 kg). Mannen: Dennis van der Geest (+100 kg), Elco van der Geest (–100 kg), Mark Huizinga (-90 kg), Guillaume Elmont (-81 kg).

Kanovaren Floris Braat (wildwater slalom K1), Sam Oud (wildwater slalom K1).

Roeien Vrouwen: Kirsten van der Kolk, Marit van Eupen (dubbeltwee lichtgewicht), Femke Dekker (skiff), Helen Tanger, Sarah Siegelaar, Annemiek de Haan, Froukje Wegman, Hurnet Dekkers, Ester Workel (stuurvrouw), Nienke Hommes, Marlies Smulders, Annemarieke van Rumpt (Acht), Laura Posthuma (reserve Acht). Mannen: Dirk Lippits (skiff), Gerard van der Linden, Ivo Snijders, Karel Dormans, Joeri de Groot (vier-zonder-stuurman lichtgewicht), Matthijs Vellenga, Gerritjan Eggenkamp, Jan Willem Gabriëls, Daniël Mensch, Geert Jan Derksen, Gijs Vermeulen, Chun Wei Cheung (stuurman), Diederik Simon, Michiel Bartman (Acht).

Schermen Sonja Tol (degen)

Schieten

Dick Boschman (luchtgeweer, klein kaliber), Hennie Dompeling (kleiduivenschieten), Cor-Jan van der Greef (kleiduivenschieten).

Synchroonzwemmen Bianca en Sonja van der Velden (duet).

Taekwondo

Vrouwen: Charmie Sobers (tot 67 kg).

Mannen: Patrick Stevens (tot 80 kg).

Tafeltennis Trinko Keen, Danny Heister (enkel- en dubbelspel mannen).

Trampoline

Vrouwen: Andrea Lenders (individueel).

Mannen: Alan Villafuerte(individueel).

Triatlon Vrouwen: Wieke Hoogzaad en Tracy Looze-Hargreaves.

Turnen Suzanne Harmes (balk, vloer en meerkamp), Laura van Leeuwen (brug en meerkamp).

Volleybal

Mannen: Rob Bontje, Albert Christina, Kay van Dijk, Nico Freriks, Guido Görtzen, Dirk-Jan van Gendt, Mike van de Goor, Robert Horstink, Marko Klok, Reinder Nummerdor, Richard Schuil, Jeroen Trommel.

Wielrennen Vrouwen: Yvonne Hijgenaar (sprint, 500 m tijdrit), Mirjam Melchers (wegwedstrijd, individuele tijdrit weg), Elsbeth van Rooy-Vink (mountainbike), Adrie Visser (puntenkoers), Anouska van der Zee (wegwedstrijd), Leontien Zijlaard-Van Moorsel (individuele achtervolging baan, wegwedstrijd, individuele tijdrit weg).

Mannen: Thijs Al, Bart Brentjens, Bas Peters (allen mountainbike), Thomas Dekker (achtervolging, tijdrit weg), Jan Bos (teamsprint), Theo Bos (sprint, teamsprint, 1 km tijdrit, keirin.), Levi Heimans, Peter Schep, Jeroen Straathof (achtervolging), Jens Mouris (achtervolging, puntenkoers), Teun Mulder (teamsprint, sprint, 1 km tijdrit, keirin),

Robert Slippens en

Danny Stam (koppelkoers).

Zeilen Vrouwen: Carolijn Brouwer (Europe),

Annelies Thies, Annemieke Bes, Petronella de Jong (Yngling), Lisa Westerhof, Margriet Matthijsse (470).

Mannen: Joeri van Dijk (Mistral), Sven en Kalle Coster (470), Mitch Booth, Herbert

Dercksen (Tornado), Mark Neeleman, Peter van Niekerk (Star).

Zwemmen Vrouwen: Madelon Baans (100 school, 4x100 wissel), Inge de Bruijn (50, 100 vrij, 100 vlinder, 4x100 vrij, 4x100 wissel), Inge Dekker (4x100 vrij, 4x100 wissel), Chantal Groot (100 vlinder, 4x100 vrij, 4x200 vrij), Annabel Kosten (4x100 vrij),

Celina Lemmen, Haike van Stralen (4x200 vrij),

Stefanie Luiken (4x100 wissel), Marleen Veldhuis (50, 100 vrij, 4x100 vrij, 4x100 wissel, 4x200 vrij).

Mannen: Pieter van den Hoogenband (50, 100, 200 vrij, 4x100 vrij), Joris Keizer (100 vlinder),

Johan Kenkhuis (50 vrij, 4x100 vrij), Thijs van

Valkengoed (100, 200 school), Mark Veens, Gijs Damen, Mitja

Zastrow en Klaas Erik Zwering (4x100 vrij).