Woodstar

Voor wie geen genoeg kan krijgen van tinkelende gitaarversiering, aangenaam jankende zang en omfloerste melodieën, is er na Grandaddy en Flaming Lips nu ook Woodstar, uit Ierland. Woodstar werd opgericht in 2000 en bestaat uit vijf muzikanten. Muzikanten die je hun getergde ziel aanbieden in de vorm van vier minuten fijngeslepen muziekdrama. In dat drama figureren gitaren als stormen, een enkele eenzame piano en een zanger die het juiste midden houdt tussen de zilte tranenstroom van Chris Martin en het gruizige cynisme van Alex Chilton, van het aloude Big Star.

Met Big Star heeft Woodstar ook het slepende tempo gemeen, waar de psychedelisch suizende effecten als vanzelfsprekend in opduiken. Een onderaards gesmiespel op de achtergrond wekt de indruk dat zanger Fin Chambers vanuit de onderwereld zijn wederwaardigheden bezingt. Dromerige liedjes, Woodstars handelsmerk, worden afgewisseld met stoerder gehakketak in een opgesmukt en opgefokt liedje als Can't Let Go Of Anything.

Het bijzondere aan Woodstar is behalve de fijnzinnnige harmonie, ook de allure om allerlei mooie kriebelklanken te verstoppen onder een verrassend doorleefd geluid.

Woodstar. Life Sparks (Larix004)

    • Hester Carvalho