Vuurgevecht Zuid-Ossetië

In Zuid-Ossetië, de Georgische regio die zich als onafhankelijke republiek beschouwt, zijn vannacht diverse gewonden gevallen bij een vuurgevecht tussen Georgiërs en Osseten.

Volgens de regering in Zuid-Ossetië openden Georgische politiemannen het vuur op een dorp, waarbij aan Osseetse zijde vijf gewonden zouden zijn gevallen. Leden van de Russische vredesmacht ter plaatse onderhandelden over een bestand, maar na twintig minuten werd de strijd in volle hevigheid hervat. De Russen spraken van vier Osseetse gewonden.

Van Georgische kant werd tegengesproken dat de Georgiërs het vuur hadden geopend: dat zouden de Osseten hebben gedaan. Ook de Georgische regering maakte melding van gewonden: twee politiemannen en een vrouw zouden aan Georgische kant lichte verwondingen hebben opgelopen. In de regio, die zich bij Rusland wil aansluiten, is het al maanden onrustig.