Tentoonstelling en veiling bezittingen van Jimi Hendrix

Op 9 september opent een tentoonstelling over de Amerikaane gitarist Jimi Hendrix in de Londense Marquee Club. Er zullen duizenden objecten te zien zijn die door een fan zijn verzameld en samen een waarde hebben van ruim 21 miljoen euro. Na een half jaar worden de objecten geveild. De Cherokee-jas die Hendrix koesterde vanwege zijn `Indian roots', brengt naar verwachting 43.000 euro op. Een Fender Stratocaster zal meer dan 300.000 euro opbrengen. De kopers kunnen ook bieden op gedichten, concertkaartjes en kunstwerken. Hendrix woonde van 1966 tot zijn dood in 1970 in Londen en beleefde daar zijn meest succesvolle periode. Hij speelde in de Marquee Club op het oude adres in Soho. Die club sloot in 1996 en heropent 21 september op Leicester Square.